Nová sezóna 2024/25 očami hlavného trénera HC Lamač

Tomáš Segíň, hlavný tréner mládeže HC Lamač

Tento rok sme prihlásili všetky kategórie a vytvorili plnú štruktúru klubu HC Lamač, čím sa nám podarilo splniť cieľ stanovený pred rokom. Som veľmi rád, že sa nám to v klube podarilo, je to odzrkadlením našej snahy na dennodennej báze. Mojou úlohou a hlavným cieľom pri vstupe do klubu nebolo len trénovať, ale hlavne nastaviť tréningový proces, vytvoriť konkurenčné prostredie a tiež vybrať trénerov a nastaviť smerovanie pre trénerov a spolupracovať s nimi. Verím, že progres v tréningovom procese je viditeľný a hlavne ma teší, že náš mládežnícky hokejový klub HC Lamač je viditeľnejší na hokejovej mape Slovenska aj iných krajín. Osobne mám dobrý pocit, akým smerom ideme, ale zároveň si uvedomujem, že je pred nami ešte veľa práce.

Do sezóny 2024/25 vstupujeme s dvomi kategóriami starších žiakov (SŽ) aj mladších žiakov (MŽ), hokejovou prípravkou (HP) 5 aj 4 a predprípravkou (HPP) 0-3. Tréningový proces bude pestrý a hlavne objemovo ideálny. Hokejová predprípravka HPP bude mať tri tréningové jednotky na ľade, zatiaľ čo ostatné naše kategórie na ľade trénovať štyrikrát do týždňa.

Samuel Andrek, tréner HPP a HP

Čo sa týka personálneho obsadenia do novej sezóny, som spokojný. Podarilo sa nám rozšíriť náš trénerský realizačný team a pritiahnuť do klubu veľmi zaujímavé mená. Prišiel tréner Samuel Andrek, ktorý bude pracovať pri kategóriách HPP a HP. Trénerov Miroslava Pišteka a Matúša Kadrabu nemusím nejako zvlášť predstavovať. Obaja budú pôsobiť pri kategóriách MŽ a HP. Noví tréneri majú veľké skúsenosti pri práci s deťmi a mládežou, zapadajú nám do tímu typologicky a sú vhodní pre dané kategórie. K HPP sa pripojí aj študent FTVŠ Ján Gerát, ktorý sa bude venovať brankárom a tiež bude pomáhať v tréningovom procese HPP.

Matúš Kadraba a Miroslav Pištek, tréneri MŽ a HP

V kategórii HPP budú v tréningovom procese pomáhať aj rodičia ako asistenti trénera, čo veľmi oceňujem a osobne neodsudzujem. Je to veľká pomoc a keď je takýto asistent odborne vedený, vie výrazne pomôcť na ľade pri našich najmenších. Momentálne sme dohodnutí s pánmi Martinom Horínkom, Marcelom Farkašom a Michalom Mikuškom. Za klub chcem povedať, že si pomoc týchto rodičov veľmi vážime a sme vďační za ich záujem. Aj tento rok budú trénerom v kategórii HPP nápomocní niektorí naši aktívni hráči z kategórie SŽ, konkrétne Zuzana Sliacka a Max Randjak.

V klube pokračuje tréner Filip Honz pri kategórii HPP a HP, starším žiakom sa budem venovať ja a dvojica mladých trénerov Lukáš Gergeľ a Dávid Jaša, ktorí budú pod mojim vedením. Nezabúdame ani na brankárov, ostáva u nás tréner Branislav Medzihorský a Dominik Antala, ktorý bude brankárom nápomocný vo viacerých smeroch.

S trénermi komunikujem na dennej báze aj individuálne, sú stotožnení so smerovaním klubu, poznajú našu identitu. V klube chceme formovať deti a mládež, chceme im ukázať, ako správne fungovať v kolektíve, ako rešpektovať inakosť a jeden druhého, mať hodnoty. Deťom chceme nastaviť kvalitný tréningový proces a chceme im dať možnosti, aby sa z nich stali osobnosti a úspešní mladí športovci.

pondelok (16. 9. 2024)

Tréningy sú dočasne zrušené

DNEŠNÝ TRÉNING
žiadny tréning

Najbližšie zápasy

Kontakt

Telefón: 0905 570 238
Email: info@hclamac.sk

HC Lamač, s.r.o.
Borinská 23/A
841 03 Bratislava
IČO: 53 987 756