Hráči HC Lamač v regionálnom výbere „AAA“

Máme obrovskú radosť z toho, že dvaja hráči HC Lamač sa v nedeľu 10. septembra zúčastnili na prvom kole turnajov AAA, ktoré sú prioritne určené pre hráčov ročníka 2009. Michal Petrovič a Samuel Sliacky boli súčasťou regionálneho výberu Západ.

Turnaje AAA sú určené pre šikovných hráčov, ktorí majú šancu ukázať svoje kvality a zabojovať o miesto vo výcvikových táboroch reprezentácie. Na turnaj zavítali aj regionálni inštruktori Slovenského zväzu ľadového hokeja, ktorí zároveň tvoria trénerský štáb reprezentácie do 15 rokov.

Tomáš Segíň, hlavný tréner mládeže: „Som za chalanov rád, že dostali príležitosť sa ukázať. Po návšteve regionálneho inštruktora a následnom pozvaní do výberu išlo o ich prvú takúto konfrontáciu a viem, že to bola skvelá skúsenosť hrať za výber Západu. Toto je dobrá cesta – regionálnych konfrontácii, taktiež ich to motivuje ešte viac na sebe pracovať a napredovať v ľadovom hokeji. Chalani majú všetko pred sebou, my v klube sa snažíme rozvíjať ich hokejový, ale aj osobnostný rast, tak je len na nich, ako to dopadne. Verím, že aj iní hráči a hráčky dostanú príležitosť sa ukázať.

Turnaje splnili svoj účel. Mali slušnú úroveň, z hľadiska kvality hry aj organizácie podujatí. Videli sme v akcii chlapcov, ktorých sme monitorovali v kluboch. V danom ročníku sú šikovní hráči, majú perspektívu. Budeme sledovať ich vývoj, keďže výkonnosť v tomto veku je dynamická. Zároveň s nimi budeme pracovať v rámci výcvikových táborov reprezentácie,“ povedal pre Hockey Slovakia kouč pätnástky Július Beňuš, ktorý zdôraznil hlavný cieľ Turnajov AAA.

Naplánované sú ešte tri kolá „trojáčkových“ turnajov. Ďalší sa uskutoční v novembri a v rámci neho už dôjde ku vzájomnej konfrontácii najlepších tímov z jednotlivých regiónov Slovenska. Vybraní hráči z ročníka 2009 dostanú počas sezóny priestor aj vo výcvikových táboroch reprezentácie do 15 rokov.

pondelok (13. 5. 2024)

Tréningy sú dočasne zrušené

DNEŠNÝ TRÉNING
  • SŽ9 (Ľ)
  • SŽ8 (S)
  • HP (S)
  • SŽ9 (S)
  • HP (Ľ)

Najbližšie zápasy

Kontakt

Telefón: 0905 570 238
Email: info@hclamac.sk

HC Lamač, s.r.o.
Borinská 23/A
841 03 Bratislava
IČO: 53 987 756