HC Lamač medzi TOP 8 tímami na Západe

Družstvo Starší žiaci A (ôsmaci) si svojím bojovným výkonom v základnej časti zabezpečilo postup medzi najlepších 8 tímov v regióne Západ a v nadstavbovej časti sezóny si zahrá o Pohár Jozefa Gubalu a tiež o postup na Turnaj Olympijských nádejí, ktorý sa bude konať v apríli 2024. Vzhľadom na systém organizácie ligy starších a mladších žiakov ôsmaci zabezpečili postup medzi TOP 8 tímov regiónu Západ aj našim šiestakom (Mladší žiaci A). Deviataci (Starší žiaci AA) dokončia sezónu zápasmi o Pohár Vlastimila Chvojku.

Súperi STŽ A a MLŽ A v Pohári Jozefa Gubalu:

  • MMHK Nitra, HK Dukla Trenčín, HC Slovan Bratislava, HK Ružinov ’99 Bratislava, HK 91 Senica, HOBA Bratislava, HK Iskra Partizánske

Zhrnutie základnej časti sezóny od Tomáša Segíňa, hlavného trénera mládeže HC Lamač:

„V rámci hodnotenia základnej časti by som začal tým, že sa u detí zlepšil prístup k tréningu, pochopili dôležitosť tréningového procesu, taktiež aj dôležitosť off-ice tréningov na suchu, ktoré majú rovnakú váhu ako tréningy na ľade. Teší ma, že sa podarilo do procesu zapojiť silovo-kondičnú prípravu, ktorá je v tejto kategórii neodmysliteľnou súčasťou, plus sa v týždni venujeme mobilite a kompenzačným cvičeniam, ako aj rozvoju dynamiky a rýchlosti. Priestor venujeme aj teoreticko-taktickej príprave, životospráve športovca a radi by sme zapojili do procesu aj video analýzu – verím, že sa nám to po novom roku podarí a ukážeme deťom aj tento spôsob zlepšovania sa. Tréningový proces v klube máme všestranný, zastabilizovaný a dovolím si povedať, že kvalitný.

V kategórii Starší žiaci AA (STZ AA) sme vytvorili možnosť a priestor pre deti aj z iných klubov, ktoré vo svojich kluboch nehrali, a predĺžili sme im hokejový život, vytvorili prostredie na zlepšovanie sa v tréningoch a dali možnosť hrať zápasy, čo je z môjho pohľadu to najlepšie, čo sme ako klub mohli pre hráčov a hráčky urobiť. Posilnili sme sa personálne, aby deti mali plnohodnotný servis a aj individuálny prístup v procese. U hráčov a hráčok už vidieť progres vo všetkých herných činnostiach jednotlivca. Do budúcnosti by sme sa chceli zamerať a zlepšiť úspešnosť streľby, keďže po odohratí základnej časti bola len 6 % a tiež sa chceme viac venovať organizácii hry v obrannom pásme a systémovým veciam. Po odohratí 11 súťažných zápasov v základnej skupine sa STZ AA neprebojovali do vrchnej časti tabuľky, a tak zvyšnú časť sezóny budú hrať s družstvami zo spodnej časti: HK Nové Mesto nad Váhom, HKM Gladiators Trnava, MHKM Skalica, HK Partizánske a HC Topoľčany.

V kategórii Starší žiaci A (STZ A) pracujeme na technike a venujeme sa tiež detailom, aby zvládali technicky čo najlepšie všetky herné činnosti a aplikovali ich v kombináciách v tréningovom procese aj v samotných zápasoch. Venujeme sa aj základným systémom organizácie hry v útočnej i obrannej fáze. Pozornosť ďalej venujeme špeciálnym situáciám ako presilové hry či hra v oslabení. STZ A sa po základnej skupine prebojovali do vrchnej časti tabuľky a po základnej časti im patrí dobré 5. miesto, kde zo 14 zápasov dokázali 10-krát vyhrať, čo im zaručuje kvalitné ťažké zápasy až do konca sezóny s tímami MMHK Nitra, HK Dukla Trenčín, HC Slovan Bratislava, HK Ružinov ’99 Bratislava, HK 91 Senica, HOBA Bratislava a HK Iskra Partizánske. V tomto družstve sme dosiahli 14,42 % úspešnosť streľby. Zaujímavosťou je, že v rámci celého Slovenska sme skončili na 2. mieste, čo sa týka % využitia presilových hier, keď v 42 presilovkách sme sa dokázali presadiť 17-krát (40,48 %).

Tým, že kategória STZ A postúpila do vrchnej časti tabuľky, automaticky ťahajú hore aj našich mladších žiakov (MLŽ A) a ako ich dvojičke sa im do zvyšnej časti sezóny tiež zaručili silní a zaujímaví súperi. Stanovený cieľ, ktorý sme si pred začiatkom sezóny dali, sme teda splnili, čo ma úprimne teší nielen z pohľadu detí, ale aj celého klubu.

V oboch družstvách jednoznačne vidím veľký priestor na zlepšenie, ale celkovo to všetko hodnotím pozitívne – je tu skvelá partia mladých športovcov, ktorí držia pri sebe, či už sa vyhrá alebo prehrá. Snažíme sa im ako klub pomáhať, edukovať ich a formovať. Ukázať im možnosti na ich rozvoj po športovej aj osobnostnej stránke.“

nedeľa (28. 4. 2024)

Tréningy sú dočasne zrušené

DNEŠNÝ TRÉNING
žiadny tréning

Najbližšie zápasy

Kontakt

Telefón: 0905 570 238
Email: info@hclamac.sk

HC Lamač, s.r.o.
Borinská 23/A
841 03 Bratislava
IČO: 53 987 756