HC Lamač na Santa Claus Cup v Győri

Štvrtáci z HC Lamač sa cez víkend 9. – 10. 12. 2023 zúčastnili kvalitne obsadeného turnaja Santa Claus Cup v maďarskom Győri a hanbu si teda rozhodne nespravili. Spomedzi 30 tímov zo 7 krajín obsadili konečné 4. miesto!

V druhý decembrový víkend sa v maďarskom Győri konal už 16. ročník medzinárodného hokejového turnaja Santa Claus Cup. Zúčastnilo sa ho 30 družstiev zo 7 krajín Európy, ktoré boli rozdelené do šiestich skupín. Každý tím odohral počas dvoch dní 9 zápasov. Naše družstvo štvrtákov na turnaji viedla trénerská dvojica Filip Honz a Tomáš Segíň.

„Chlapci na čele s našou brankárkou boli úžasní, vydali zo seba maximum a aj napriek tomu, že sme patrili k jedným z najmladších tímov, sme získali skvelé umiestnenie. Prvý deň sme zvládli bez jedinej prehry, čo nám zabezpečilo možnosť hrať o finále. Druhý deň sme otvorili kvalitným zápasom s Košicami, ktoré sme zdolali 5:1. Nasledovala výhra nad Topoľčanmi, ale na posledné tri zápasy nám už, žiaľ, nezostali sily. Na skvelé výkony našich detí sme hrdí. Ďakujem trénerom a tiež rodičom za podporu. Skvelá nálada panovala počas celého víkendu aj na tribúne a mimo štadióna,“ zhodnotila turnaj pani Jardeková, vedúca družstva a rodič jedného z našich drakov.

„Santa Claus Cup bol super. Zúčastniť sa tohto prestížneho turnaja je vždy veľký zážitok a nie je ľahké sa tam dostať. Som veľmi rád, že sa mi podarilo s organizátorom dohodnúť a  získať miestenku pre náš klub a tieto deti. Deti sa bavili hokejom, užili si vianočný Győr a dobre reprezentovali náš klub HC Lamač. Záverečný ceremoniál bola jedna veľká show a paráda na ľade s bubeníkmi. Zúčastnilo sa ho všetkých 30 družstiev a vyhlásili sa na ňom nielen celkové výsledky, ale aj individuálne ocenenia. Za zmienku stojí ocenenie našej gólmanky Nely Janošovej, ktorá bola vyhlásená za najlepšieho brankára celého turnaja.“ Tomáš Segíň, hlavný tréner mládeže HC Lamač

„Turnaj môžem s hrdosťou ohodnotiť na výbornú. Celková koncepcia, zabezpečenie aj organizácia turnaja boli na vysokej úrovni, asi na najvyššej, akú sme doteraz mohli ako klub zažiť a zúčastniť sa. Chlapci hrali na výbornú, o čom presvedčili nielen nás trénerov, ale aj súperov, pričom v skupinovej fáze to bola reklama na hokej. Nasvedčujú tomu aj výsledky v skupine a hlavne splnený cieľ postupu zo skupiny. Ukážkovým hokejom, ktorý chlapci hrali, si zaslúžili prvé miesto, čo bolo pre mňa ako trénera prekvapením v dobrom slova zmysle. Čo sa týka ďalšieho vývoja v postupovej skupine, kde sme hrali o 1. až 6. miesto, chlapci výborne vyleteli na súpera v prvých dvoch zápasoch, kde si pripísali hneď dve výhry, avšak s ďalšími zápasmi sa začal ukazovať nedostatok energie a celkové vyčerpanie. Nás tím zložený z prevažne mladších ročníkov v posledných troch zápasov nedokázal konkurovať súperom práve pre vyčerpanie a s tou spojenou nedostatočnou sústredenosťou. Avšak. Chlapci si splnili cieľ už v prvý hrací deň, ďalšie a ďalšie zápasy boli len príjemným prekvapením bez zbytočných veľkých očakávaní. Vlastnými slovami hovorím, že som na nich neskutočne hrdý, predvedený hokej a výsledná priečka boli toho dôkazom. Mladý kolektív HC Lamač obsadil konečné 4. miesto z celkovo 30 tímov, čo je obrovská paráda! Poďakovanie patrí hráčom, ale tak isto aj rodičom, ktorí pri nich celý čas stáli. Tak isto pani vedúcej za organizáciu zájazdu a vedúcim za pomoc pri turnajových záležitostiach a obliekaní. Stretla sa úžasná partia rodičov, detí a trénerov. Verím, že s touto partiou a výbornou atmosférou sa bude pokračovať aj naďalej, chlapci môžu mať peknú budúcnosť nielen ako spoluhráči, ale aj kamaráti.“ Filip Honz, hokejový tréner.

sobota (27. 4. 2024)

Tréningy sú dočasne zrušené

DNEŠNÝ TRÉNING
žiadny tréning

Najbližšie zápasy

Kontakt

Telefón: 0905 570 238
Email: info@hclamac.sk

HC Lamač, s.r.o.
Borinská 23/A
841 03 Bratislava
IČO: 53 987 756