Prvý ročník turnaja Lamač Cup

Máme za sebou (ďalší) víkend plný hokeja. Okrem ligových zápasov kategórií starší a mladší žiaci si dosýtosti zahrali aj naše hokejové prípravky (HP) a predprípravky (HPP). Tretiaci a štvrtáci si zahrali na zväzovom turnaji u nás v Lamači, prváci absolvovali miniturnaj v Avione a pre našich druhákov a tretiakov sme v sobotu zorganizovali prvý ročník hokejového turnaja Lamač Cup.

Cieľom turnaja Lamač Cup bolo zapojiť všetky deti z hokejovej prípravky a predprípravky, čo sa nám aj podarilo. Turnaja sa okrem HC Lamač zúčastnili aj ďalšie tri tímy – HOBA Bratislava, Karpatský sokol a Kárpáti Farkasok z maďarského mesta Érd. Turnaj sa hral štýlom každý s každým (3+1), pričom sa hralo 2×15 min hrubého času na šírku klziska. Za každý klub nastúpili dva tímy – „Áčko“ (chlapci narodení po 1.9.2014 a mladší + dievčatá narodené po 1.9.2013 a mladšie) a „Béčko“ (začiatočníci chlapci narodení po 1.1.2015 a mladší + dievčatá narodené po 1.1. 2014 a mladšie).

Turnaju sa zúčastnilo 80 detí, ktoré si dopriali kvalitnú porciu hokeja a zabavili sa, a to aj vďaka maskotovi, slonovi „Cvičko“, ktorého zapožičali skvelí ľudia z programu Tréneri v škole, ktorí podporujú pohyb a rozvoj detí na Slovensku.

Celkovo sa na turnaji odohralo 12 zápasov, padlo 182 gólov a každé dieťa si okrem pohody a úžasnej podpory rodičov a trénerov odnieslo ako pamiatku na turnaj medailu. Po skončení turnaja sme individuálne ocenili najlepšieho útočníka, obrancu a brankára na turnaji, ako aj najužitočnejších hráčov z jednotlivých tímov. Záverečného ceremoniálu sa zúčastnil aj starosta mestskej časti Lamač p. Polakovič.

Náš hlavný tréner mládeže, Tomášom Segíň, zhodnotil Lamač Cup nasledovne: „Veľmi ma teší, že sa nám na domácej pôde zimného štadióna HC Lamač podarilo spolu s manažérkou klubu Andrejkou Bezákovou zorganizovať takýto turnaj. Potešil nás aj veľký záujem družstiev, nielen zo západného slovenska, ale aj zo susedného Maďarska či Česka. Navštívili nás kamoši z klubu Kárpáti Farkasok (HU), ktorý trénuje dobrý slovenský tréner a skills coach Dávid Minárik.

Som veľmi rád, že sa do turnaja zapojil komplet celý trénerský štáb klubu a ako dobrovoľníci aj deti z kategórie starších žiakov, ktoré po odohraní svojich zápasov prišli na zimák a celé poobedie pomáhali vytvárať mladším deťom krásny zážitok. Je to super vidieť deti ako športujú a ako si medzi sebou pomáhajú. Hokej nie je len o výsledkoch, ale predovšetkým o dobrých návykoch, o priateľstvách medzi deťmi, rodičmi, ako aj o súdržnosti či spolupráci. Toto všetko zdobí klub HC Lamač a ja verím, že sme na dobrej ceste k tomu, aby naše deti, keď dospejú, tieto zážitky, návyky a priateľstvá zúročili a pomohli rozvíjať šport na Slovensku a jeho kultúru.“

Fotogaléria:

nedeľa (28. 4. 2024)

Tréningy sú dočasne zrušené

DNEŠNÝ TRÉNING
žiadny tréning

Najbližšie zápasy

Kontakt

Telefón: 0905 570 238
Email: info@hclamac.sk

HC Lamač, s.r.o.
Borinská 23/A
841 03 Bratislava
IČO: 53 987 756